Zingkwartier is in de opstart fase actief in de regio Arnhem – Nijmegen. Het bestuur van stichting ZingKwartier wordt gevormd door Bas Kloppenborg en Jeroen Boogaarts en is onbezoldigd. Zingkwartier is opgericht in Maart 2020. Ellen Pieterse is adviseur van het bestuur en is betrokken geweest bij de oprichting. Via het contacten netwerk van Ellen heeft de stichting een samenwerking opgezet  met een aantal geschoolde zangdocenten.

Het Bestuur

Jeroen Boogaarts

Jeroen studeerde muziekwetenschap en geneeskunde aan de universiteit Utrecht. Hij is werkzaam als neurochirurg in het Radboudumc te Nijmegen. Jeroen is voorzitter van de stichting.

Bas Kloppenborg

Bas is ingenieur en studeerde aan de TU in Delft. Na 22 jaar bij Shell gewerkt en gewoond te hebben in o.m. Engeland, Brunei en Nigeria startte hij in 2010 als zelfstandig organisatie adviseur en raakte hij, veelal als vrijwilliger, betrokken bij verscheidene gebieden van het sociale domein in Nederland. Bas is penningmeester en secretaris van de stichting.

Vacature secretaris

Adviseurs bestuur

Ellen Pieterse

Ellen Pieterse is een allround zangeres die zich na haar klassieke zangopleiding aan het conservatorium ontwikkeld heeft tot een veelzijdig artiest. Zij is als docent verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en Zwolle. Ellen is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

De zangdocenten

Comité van aanbeveling

“Wat een briljant initiatief, het ZingKwartier! Zingen versterkt de verbindingen in de hersenen, en de verbondenheid tussen mensen!”

Prof. dr. Erik J.A. Scherder Hoogleraar neuropsychologie

© Erik Scherder

Prof. dr. Erik J.A. Scherder
Hoogleraar neuropsychologie

© DWDD

Herman Finkers
Cabaretier en Zanger

© Astrid Ackermann

Peter Dijkstra
Koor dirigent

© W.E.-Fenker

Ed Spanjaard​
dirigent en pianist

Zingkwartier wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren

Stichting ZingKwartier heeft ANBI status !