Beleidsplan 2020-2022

Update – Juli 2023

Er zijn nu 6 gediplomeerde zangdocenten beschikbaar in de regio Arnhem Nijmegen en Den Bosch.

Op dit moment zijn we op zoek naar fondsen om de Ward methode te updaten met modernere liedjes en kant en klaar modules voor de Kleuterklas beschikbaar te maken met audiovisuele ondersteuning. 2 zangdocenten hebben de voorbereidingen en het ontwerp op eigen initiatief en kosten klaargemaakt, maar dit moet nu nog minutieus voor hele jaar uitgevoerd worden.

We denken dat dat een verschil kan maken voor het het breed uitrollen van het zingen op scholen door heel Nederland. We hebben nml. bij scholen gemerkt dat er behoefte is om te starten bij de jongste klassen, zodat de kinderen kunnen ‘meegroeien’ met de methode. Hierdoor wordt het makkelijker om het zingkwartier als integraal onderdeel van het onderwijs op de school te maken en niet als een leuk nieuw experiment voor een bepaalde periode. ZingKwartier heeft het grootste effect als kinderen er mee leren omgaan als het strikken van veters en het voetballen of ’tikkertje’ spelen tijdens de speelkwartieren op school.

Ziet u mogelijkheden voor financiële support (Anbi), kunt u ons verbinden met mogelijke financiële bronnen of wilt u gewoon meer over het nieuwe initiatief weten, neem dan contact met ons op.

Bij voorbaat dank

Bestuur Stichting Zingkwartier

 

Resultaten 2020-2022